Lotto

Vinnare på Lotto hos Svenska spel blir man om man lyckas gissa rätt sju nummer av 35, man ska alltså ha prickat de nummer som sedan dras. Blir man helt ensam om att ha prickat in dessa sju nummer så är man faktiskt garanterad en vinst på inte mindre än 1 miljon svenska kronor.

Dessutom har man chansen att vinna en Jackpott, det fungerar nämligen så att om ingen blir ensam med sju rätt i en dragning på Lotto så flyttar den dragningens vinstpott med till nästa dragning. Så fortsätter det sedan tills någon spelare tillslut blir ensam om att pricka in sju rätt i en dragning. Slutsats – jackpotten på Lotto kan bli riktigt stor och det är ett väldigt spännande spel att spela. När dragningen av de sju numren har skett så dras det ytterligare fyra nummer, dessa kallas för Tilläggsnumren. Dem gör att om en spelare har sex av de sju första numren och ett av de fyra tilläggsnumren så hamnar den spelaren i en vinstgrupp som kallas för 6+1 rätt.

Vad kostar det att spela Lotto?

Varje rad man vill spela per dragning kostar tre kronor i insats och man kan som spelare på Lotto välja mellan att vara med i antingen Lotto 1, Lotto 2 eller både Lotto 1 och Lotto 2. Det går även att välja om man vill vara med i dragningen på onsdagens Lotto, lördagens Lotto eller i båda dagarnas dragning.

Hur spelar man då?

När man spelar Lotto hos ett av de ombud som Svenska spel har så finns det ett krav på att man minst spelar på två spelfält. När man spelar Lotto på Svenska spels hemsida så räcker det med ett spelfält. Om man vill göra det riktigt enkelt för sig själv och slippa välja nummer att satsa på själv så kan man köpa så kallade färdiga spel. Då väljer man som spelare först mellan att spela Liten Lotto eller Stor Lotto. En Liten Lotto består av fem stycken rader på Lotto och en Joker, en Liten Lotto kostar 40 kronor att spela. En Stor Lotto består av femton stycken rader på Lotto och en rad på Joker, en Stor Lotto kostar 100 kronor att spela.

Man kan även spela så kallade Systemspel, genom sådana spel kan man spela på fler antal rader utan att vara tvungen att fylla i Lottokupongen med enkelrader. Vill man spela systemspel så väljer man en av fem olika storlekar på spel, från 8 till 792 spelfält, dessa spel sker på Internet. Sedan väljer man om man vill att datorn ska slumpa fram en rad åt dig med funktionen HuxFlux eller så fyller man i sina nummer själv. Efter dessa val så får man välja om man vill vara med i dragningen för Lotto 1, Lotto 2 eller båda. Sedan är det bara att betala sina insatser på hemsidan.

18+ Spela ansvarsfullt

Stodlinjen